Saya Noormelah

Saya merupakan seorang isteri, ibu kepada 4 orang anak yang comel, pengajar dan juga pengedar Shaklee. Boleh COD di sekitar UKM,GMI, Sg Tangkas, Taman Universiti dan sekitar Bandar Baru Bangi . Saya memberikan khidmat nasihat dan konsultasi percuma sekiranya diperlukan. Jangan segan untuk terus hubungi saya di: Email: vitaminaisyah@gmail.com FB Page: Vitamin Aisyah SMS/Whatsapp: 019-276 7570. Boleh juga guna Shaklee ID saya: 910170 untuk terus membeli produk Shaklee di cawangan Shaklee.

Breaking News
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Kenapa saya pilih Shaklee

Kurus

Kecantikan

23 July, 2013

Hukum Berhutang

1. Hukum dasarnya adalah HARUS.

2. WAJIB sekiranya bagi memenuhi tuntutan asas seperti membeli pakaian buat menutup aurat atau membeli makanan supaya tidak kebuluran.3. HARAM sekiranya digunakan untuk perbuatan yang dilarang Allah SWT seperti membeli dadah atau berjudi.

Hutang ada kena-mengena dengan keperibadian seseorang muslim dan muslimah.
Rasulullah SAW mengingatkan, sesiapa yang berhutang dan ada niat untuk membayarnya, maka Allah SWT akan memudahkan niatnya itu. Tetapi, sesiapa yang berhutang dengan niat tidak mahu membayarnya, Allah SWT akan merosakkannya.

Sahabat Rasulullah SAW menceritakan pada suatu ketika, Rasulullah SAW kelihatan mengeluh sambil menyebut "Subhanallah" beberapa kali. Mereka melihat baginda mengangkat kepala ke langit, kemudian tunduk dan meletak tangan di kening.Esoknya, mereka bertanya Rasulullah SAW dan baginda berkata, kebimbangannya adalah berkaitan hutang.

Jika seseorang itu terbunuh kerana melakukan kebaikan kerana Allah SWT, ditakdirkan dia hidup semula dan kemudian mati kembali, kemudian dia hidup semula, dan kemudian terbunuh lagi, dia tidak akan masuk syurga kecuali selepas dia melangsaikan kesemua hutangnya!Wallahu a'lam.

[Sumber: NUR, Julai 2007]


Klik LIKE Fanpage saya Vitamin Aisyah untuk info dan konsultasi berterusan..:)

Nak mendaftar menjadi ahli Shaklee pun sangat dialu-alukan. Yuran keahlian hanya RM65 seumur hidup..murah kan..?? Dengan menjadi ahli Shaklee, anda berpeluang menambah pendapatan sendiri. Jom sama-sama menjadi muslimah jutawan! Bila kita ada lebih, barulah boleh bagi lebih untuk pembangunan umat. InsyaAllah...Klik sini atau sini untuk mengetahui bagaimana nak join Shaklee.

Anda Berminat??Jom hubungi saya sekarang juga. 

Noormelah
ID Shaklee: 910170
FB:Vitamin Aisyah
 Blog:vitaminaisyah@blogspot.com
Emel: vitaminaisyah@gmail.com
SMS/Whatsapp: 019-276 7570

Ya Allah ya tuhanku, permudahkan lah urusanku..permudahkan lah..jangan disulitkan

*Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos,merawat,menyembuh @ mencegah sebarang jenis penyakit

No comments:

Post a Comment

Designed By